En enormt populär sångerska som hållit sig ständigt aktuell inom musikkretsarna är amerikanska Katy Perry, vars glada poplåtar med starka och ibland l

En enormt populär sångerska som hållit sig ständigt aktuell inom musikkretsarna är amerikanska Katy Perry, vars glada poplåtar med starka och ibland lite kontroversiella texter har fått unga som gamla att tralla med. Även om man själv inte gillar popmusik så är det svårt att inte nynna med låtar som ”Roar” och ”I Kissed a Girl” och för många representerar hon en ny, talangfull generation av starka tjejer som står på egna ben.

Vad många inte vet om Katy Perry är att honom kommer från en mycket strikt, kristen familj där musiken framförallt utövades i kyrkosammanhang. Perrys tidigaste musik var därför mycket influerad av detta och hörde mer hemma i vis- och gospelgenren än i popvärlden. Faktum är att hon släppte ett studioalbum i denna stil när hon fortfarande kallade sig för sitt egentliga namn, Katy Hudson, men skivan blev en flopp och det hela höll på att bli slutet på hennes karriär.

Nya tag

Från att ha varit full av förhoppningar och glädje blev Perry nu besviken och ledsen, men insåg snabbt att det var upp till henne själv om hon skulle ge upp eller kämpa på. Hennes främsta idol hade länge varit Freddy Mercury från det brittiska bandet Queen, och en av grejerna hon alltid gillat var hans lätt nonchalanta stil och totala likgiltighet inför vad andra tycker och tänker. Så småningom bestämde sig dock Perry att bryta totalt med sin konservativa bakgrund och kom ut med pophiten ”I Kissed a girl” som snabbt blev etta på alla topplistor och som upprörde homofobiska grupper.

Perry ändrade inte bara på sin musik utan även sitt utseende och valde att göra sina framträdanden iförd fantasifulla kreationer, peruker och attiraljer och hennes fans gjorde allt de kunde för att följa och efterlikna henne. Hit följde efter hit och genom stora, påkostade turnéer blev Perry inte bara enormt populär utan också en av de mest välbetalda stjärnorna i världen. Bara år 2018 skall hon ha dragit hem hela 85 miljoner dollar, vilket inte är dåligt jobbat!

Perry har, förutom sin musik, också intresserat omvärlden med sitt ibland turbulenta personliga liv. Hennes äktenskap och brutala skilsmässa från den brittiske komikern Russel Brand fick mycket uppmärksamhet i media, liksom hennes mångåriga rivalitet med den likaledes populära popsångerskan Taylor Swift. I dagarna har hon förlovat sig med sitt ex Orlando Bloom, och om och när de väl gifter sig lär det bli förstasidesstoff i alla skvallertidningar!