Musik är något kraftfullt som ger mycket känslor. Det kan röra sig om peppande musik för ett träningspass, musik som gör dig glad och till och med musik som är sorglig. Oavsett tillfälle så är musik en viktig del av livet och den förgyller alla situationer

Rätt musik på dopet

Att döpa sitt barn är en stor sak för de flesta föräldrar. Det är en högtid som är en tradition. Släkt och vänner sluter upp för att hedra det lilla barnet som döps. Gästerna har med sig doppresenter som sparas som ett minne för livet.

Alla högtidliga events kräver musik. Bröllop, begravningar och dop. Musiken inger en stark känsla och höjer alla sinnesintryck som infinner sig då. Det kommer att få de medverkande och gästerna att tänka tillbaka på dopet när de hör samma musik någon gång senare.

Att välja rätt musik är inte alltid lätt. Det gäller att komma på ett tema till dopet. Vill man att det ska vara högtidligt med klassisk musik och psalmer i kyrkan, eller ska det vara mer avslappnat och kanske till och med innehålla barnets favoritlåt? Oavsett vilket tema dopet har så är musiken viktig och kommer att förbättra stämningen i lokalen.

En väldigt vacker sak som vissa väljer att göra är att skriva en låt till sitt barn vid detta speciella tillfälle. Istället för att hålla tal kan man låta orden bli till en sång.