Musik är en mycket viktig komponent i filmer och spel för att skapa den där perfekta känslan i biosalongen eller i hemmet vid en TV och dator. En spännande actionfilm skulle inte vara lika medryckande om inte filmmusiken fanns med! Samma gäller för spel då man ofta lägger in olika typer av musik i spel med dramatiska, lugna, emotionella eller intensiva toner beroende på tema, situationer eller platser som man besöker i spelet.

Känd spelmusik och perfekta gamingdatorer

Det finns många kända datorspel på marknaden som är populära som man kan spela på riktigt bra gamingdatorer. Dessa kända spel har även soundtracks som gör att så fort man hör dem, känner man igen musiken och kan associera till vilket spel låten tillhör. Musiken gör sig bäst på en gamingdator som har hög prestanda och riktigt bra högtalare. Det finns en hel del kända soundtrack från spelhistorien som är kända redan från 1980- och 90-talet och några exempel är Bubble Bobble som är musik i ett arkadspel från 1986, Golden Eye 007 från Nintendo 64 år 1997, eller Grim Fandango för pc 1998. Senare på 2000-talet kom allt bättre spel och från denna tid kan man finna låtar som av ICO You Were There för Playstation 2, låtar och temamusik i Ground Control för pc, eller temamusiken bakom Resident Evil 4 Save Theme extended version. För att få den optimala spelupplevelsen på en gamingdator med hög kvalitet och prestanda, finns det många modeller med snygg design att välja på! Tack vare en bra och eftertraktad gamingdator, kan man njuta av spännande spel med riktigt bra temamusik och handlingar.

Känd musik från storfilmer

Den som har sett den äldre filmtrilogin Star Wars och hör den kända introduktionslåten till filmerna, kan direkt associera till dessa episka rymdäventyr. Introduktionslåten heter Star Wars Theme och kompositör är Geoff Love and His Orchestra. Temamusiken har även följt med till nutid med de nyare filmerna av Star Wars. Har man tråkigt på jobbet, kan även musik på jobbet lyfta upp vardagen med låtar från filmernas värld, eller andra låtval som passar för en arbetsdag att lyssna på i musiklurar. Många soundtracks är mycket viktiga för filmer och hjälper filmen att bli ett minnesvärt mästerverk. Då musik är motiverande i många situationer, bidrar musiken till en känsla. Storfilmen Titanic med sin låt My Heart Will Go On av Celine Dion, kan få många att bli tårögda och minnas den sorgliga scenen när kärlekparet förevigt skiljs åt. En annan stor artist som gjort starkt intryck på omvärlden är Vangelis. Hans temalåt Chariots Of Fire till storfilmen med samma namn från 1981, är en låt som är ett tidlöst och minnesvärt mästerverk. Vangelis är även känd för sina temalåtar till den mycket omtalade och episka science fiction-filmen Bladerunner från 1982 av Ridley Scott. I denna film finner man låtar som temalåten Bladerunner med samma namn som filmen, Tears in Rain, Tales of the Future eller till exempel Longing.