Ska du anordna en fest är det alltid kul med en temafest. Ta gärna temat hela vägen och se till att gästernas klädsel, maten och dekorationerna följer temat. Ännu bättre blir det om även musiken som spelas passar in. Det kommer definitivt att höja stämningen och förstärka helhetsupplevelsen. Alla har vi olika musiksmak men på temafesten kan vi lova att gästerna kommer uppskatta att även musiken följer temat.

Ett annat roligt förslag, speciellt om festen går av stapeln i oktober, är att fixa en oktoberfest. Samla inspiration från ursprungliga Oktoberfest som årligen anordnas i München. Festens traditionella ölsejdlar, lederhosen och blåvitrutiga dukar matchas bästa av så kallad umpabumpa-musik och klassiska tyska ölvisor.


Är det dags för halloweenfest behöver du kuslig musik som sätter tonen och förhöjer den spöklika stämning som råder i festlokalen. Kombinera gärna musik med rena ljudeffekter i form av skri, susande trädd, ilande vindar och åskskrällar. Sätt på musiken när du hoppar i kostymen och sätter på ditt Halloweensmink så att du kommer i rätt stämning redan innan du anländer till halloweenfesten.

Ett roligt festtema är hawaiifest eller en strand-och semesterfest. Hawaiiskjortor, blomsterkransar, drinkar i kokosnötter och, om man är ambitiös, riktig sand på golvet. Tipsen på vad som gör festen fantastisk är många. På hawaiifesten bör du naturligtvis ha polynesisk musik spelandes i bakgrunden.