Mobbning, eller bullying som många också säger idag, är ett stort problem som tyvärr förekommer i alla åldrar. Att bli utsatt för andras elaka komment

Mobbning, eller bullying som många också säger idag, är ett stort problem som tyvärr förekommer i alla åldrar. Att bli utsatt för andras elaka kommentarer, utfrysning eller till och med våld är en fruktansvärd upplevelse för den som blir utsatt, och det vill många artister sätta stopp för. Genom manifestationer och konserter ställer sig både svenska och utländska artister som Yohio, Kesha och Taylor Swift sig upp mot mobbarna och vid de mobbades sida, och de talar ofta ut i media om hur viktigt det är att man stöttar varandra.

På 90-talet kom den ameriskanska grunge gruppen Pearl jam ut med låten Jeremy som inte bara blev en enorm hit, men som också slog ett slag mot mobbning och vad detta hemska fenomen kan leda till. Lady Gaga har startat “The Born this Way Foundation” vars syfte är att hjälpa ungdomar att må bra, vara kreativa och få ett bättre självförtroende. Pink talar ofta om hur viktigt det är att tro på sig själv och att strunta i vad andra säger och Christina Aguileras “Beautiful” handlar just om att alla människor är vackra på sina vis. Musik är ett underbart sätt att sammanföra människor och förhoppningsvis hjälpa dem som har det jobbigt.