För många är det självklart att lyssna på musik samtidigt som de tränar. Men, det du kanske inte visste är att musik kan förbättra dina träningsresultat markant. Nedan hittar du mer information om det.

Att välja rätt musik till träningen

En bra utgångspunkt när du ska välja musik till ditt träningspass är att välja musik du tycker om. Det är lika självklart som det låter. När du har valt en genre eller en grupp du gillar är det bra att som nästa steg välja låtar med högre BPM (Beats Per Minute). Ett bra sätt att testa vilken musik som ökar din puls bäst är att lyssna igenom din favoritlåtar med ett aktivitetsarmband på dig. På det sättet kan du snabbt räkna ut vilka låtar som ger dig mest puls.

Ett bra sätt att hitta ny inspiration är att ta del av den uppsjö färdiga listor med träningsmusik som finns på nätet. På det sättet kan du hitta nya låtar som du kan lägga till i dina egna spellistor eller helt enkelt välja att följa en hel lista med musik.

Vissa experter menar att vissa genrer av musik är bättre än andra att träna till. Dock verkar de flesta rörande överens om att det snarare handlar om att välja rätt låtar ur en genre du uppskattar. Det vill säga, att du ska välja dina låtar som får dig att träna lite hårdare och anstränga dig lite mer.