De flesta människor går igenom upp- och nedgångar i livet och det är bara att acceptera som ett faktum. Enligt många psykologer är det till och med en

De flesta människor går igenom upp- och nedgångar i livet och det är bara att acceptera som ett faktum. Enligt många psykologer är det till och med en förutsättning för att man ska må bra, då det krävs lite salt och surt för att man verkligen ska kunna uppskatta sött. För närvarande råder en slags lyckokultur, inte minst på grund av sociala medier, där alla förväntas att vara glada och lyckade, men i själva verket är sanningen en annan. Vad alla borde inse är att det är okej att må dåligt lite då och då men också att det faktiskt finns vägar ut ur allt det jobbiga,

Enligt Vårdguiden så finns det en hel del man kan göra på egen hand om man känner sig ledsen, och musik är en av metoderna som rekommenderas. Att till exempel lära sig att spela ett instrument, att sjunga eller att lyssna på motiverande musik är alla fantastiska sätt att klara sig igenom en tuff period.

Ge fingret åt deppandet

Humor är också ett mycket bra sätt att klara av tråkiga saker som skilsmässor och bråk och det finns låtar som kan ge en skjuts åt rätt håll. Ett strålande exempel är Lily Allens ”Fuck you” som är en glad, trallande låt med en text som ber alla idioter att flyga och fara. Allens sockersöta stämma ger fingret åt alla människor som hon inte står ut med och under konserter viftar hon långfingret i luften till låtens takt.

Kelis låt ”Caught out there” ger utlopp för frustrationer, särskilt om man varit med om otrohet. Här vrålar sångerskan ”I hate you so much right now”, följt av ett medryckande ”aaaaaargh” och till och med den mest hjärtbrustna, försmådda älskaren kan få svårt att låta bli att dra i mungipan. Det är något så befriande med ett rejält känslouttryck och den här låten är ett paradexempel på det.