Det finns nog ganska få människor här i världen som faktiskt gillar att gå till tandläkaren och om du hör till den stora skara av individer som lider

Det finns nog ganska få människor här i världen som faktiskt gillar att gå till tandläkaren och om du hör till den stora skara av individer som lider av tandläkarskräck så kan musik vara en enorm hjälp. Hårdrock eller synt, pop eller punk, det spelar absolut ingen roll vilken slags musik som föredras, så länge det är en genre som patienten gillar själv.

I Sverige beräknas ungefär hälften av befolkningen lida av tandläkarskräck av varierande grad, allt från lätt ågren till total fobi med tillhörande nervsammanbrott när tandvård ens kommer på tal. Vad som ofta kommer i skymundan är det faktum att vi idag kan få en extremt smärtfri tandvård jämfört med förr i tiden, men om man tycker att det ändå är jobbigt så rekommenderar Distriktstandvården att man tar med egen musik att lyssna på under behandlingen. En så enkel sak att man dränker ljudet från den fruktade borren kan göra tandläkarbesöket till en åtminstone uthärdlig erfarenhet.

Man kan också lyssna på musik som motiverar med lite välkommet jävlar-anamma, till exempel en arg låt av Eminem eller en medryckande Aretha Franklin gospel, så inspirerar patienten att tuffa till sig inför och under besöket.