En av världens absolut populäraste stjärnor på pophimlen under det senaste årtiondet är den unge sångaren Justin Bieber från Kanada. Hans bana började

En av världens absolut populäraste stjärnor på pophimlen under det senaste årtiondet är den unge sångaren Justin Bieber från Kanada. Hans bana började lite okonventionellt då han varken var med i någon talang tävling eller fick ett skivkontrakt med något stort bolag, utan istället blev superpopulär på YouTube. Det var hans mamma som laddade upp videos med den då unge tonåringen som sjöng och spelade gitarr och snabbt var fenomenet Bieber ett faktum. Hans videos blev virala och snart stod skivbolagen i kö för att få samarbeta med den unge sångaren.

Biebers musik skulle kunna kallas tuggummi-pop i ordets sanna bemärkelse; enkel, glad och dansvänlig med texter om kärlek och sångarens karaktäristiska, ljusa röst. Att Bieber är begåvad går knappast att förneka, och ju äldre han blir desto mognare blir också hans musik. Under senare år har Bieber lyckats få mer ”cred” inom musikkretsarna och han har samarbetat med flera världsberömda DJs och artister som DJ Snake, Nikki Minaj och David Guetta.

Som så ofta är fallet med unga popstjärnor så finns det tyvärr också en mörkare sida av Biebers framgångar. Åratal i rampljuset har gjort honom lite svår och besvärlig, och gång på gång kommer rapporter om fester som gått ur styr och närmast kriminella beteenden. Den tvålfagre unge mannen med ett evigt leende på läpparna har blivit en något buttrare ung man med tatueringar och en kaxigare attityd. Fansens och fansens föräldrar hoppar naturligtvis på att det är en övergående fas så att de kan njuta av Biebers musik i många år framöver.