Att skriva och spela musik är en process som kan vara fantastisk. När allt flyter på och både text och ton tar form, är det en svårslagen känsla. Men musik kan också kännas nästan omöjligt när kreativiteten och inspirationen tvinar. Det bästa då är att ta ett steg tillbaka, rensa tankarna och slappna av.

En lång promenad, efterföljt av en god middag med naturvin från Vinoteket och sedan en film eller bok – det är en bra start. Naturvin är vin där tillverkningsprocessen har hållits så enkel som möjligt. Med vildjäst som finns naturligt i druvorna och minimalt med tillsatser ger det en unik och inspirerande upplevelse. Naturviner är svårare att hålla konsekventa och “samma”, vilket gör varje glas eller flaska till ett nytt äventyr.

Släpp musiken helt för en stund

Det finns otaliga exempel i historien på hur storslagna musikstycken, böcker och filmer har kommit fram när man minst anar det. Aha-upplevelser ska inte underskattas, men kan heller inte per definition eftersökas. Det bara kommer när det kommer.

Tillåt dig själv att ta del av vardagen, umgås med människor och bara leva. Försök att verkligen släppa dina kreativa ambitioner för en stund. Plötsligt när du går i skogen och tänker på ingenting, eller sippar på ett glas vin hemma i soffan – då kommer lösningen till slut så självklart framträda.